In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Woontrends 2020

Een nieuw jaar brengt weer nieuwe trends met zich mee. Nieuwsgierig naar de nieuwste trends van 2020? Wij vertellen u er alles over in deze blog. Of u nu toe bent aan een totaal nieuwe inrichting, of graag inspiratie op doet voor uw woonkamer, slaapkamer of eethoek? Met een paar kleine aanpassingen kunt u uw inrichting helemaal afstemmen op de trends van 2020. U zult zien dat ook een aantal trends uit 2019 zich in 2020 zullen voorzetten.

austin ribcord rvvgrey sfeer

Kleuren van 2020

2020 staat in het teken van groen en duurzaam. Zo ook in de kleurentrend van 2020. Hielden we in 2019 nog van “Spiced Honey”, in 2020 vallen we op de Flexa kleur “Tranquil Dawn”. Deze zacht groene tint staat voor de kleuren van het ochtendlicht. Het laat ons tot rust komen in ons steeds hectischer en digitaler wordend leven. De kleur is goed te gebruiken in iedere ruimte in het huis. Het past goed bij natuurlijke kleuren als ijsblauw en bosgroen, wat ook veel gebruikte kleuren zijn in 2020.

Duurzaam en milieubewust

Denk je aan duurzaam, dan denk je ook aan milieubewust. In 2020 wordt gekeken naar de herkomst van producten, er wordt veel gebruik gemaakt van gerecyclede producten of van tweedehands meubels. Deze vorm van milieubewustheid en duurzaamheid kunt u in het hele huis doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan energiezuinige verlichting, bamboe schaaltjes in de keuken of gebruik van houten speelgoed. De natuur wordt weer in huis gehaald. Er komt meer groen in huis in de vorm van verschillende soorten planten, veel hout, kurkwanden en andere natuurlijke materialen en stoffen.

Multifunctionele ruimtes

In 2020 ontstaat een nieuwe trend genaamd “hybride wonen”. Veel mensen die in de stad wonen hebben appartementen die vaak klein worden opgeleverd. In deze trend wordt functionaliteit van meerdere kamers in een ruimte gecombineerd. Zo zijn er minder scheidingswanden nodig en door de ruimte slim in te richten, kan deze toch nog evenwichtig over komen. Plaats bijvoorbeeld een multifunctionele slaapbank in de kamer zoals model Roxy uit de Woonsquare collectie. Dan neemt een bed geen extra ruimte in beslag. Gecombineerd met groene planten en rustige kleuren als “tranquil dawn” straalt de ruimte rust uit.

Ronde vormen en natuurlijke stoffen

Elegante rondingen passen goed in het interieur van 2020. Denk aan organische en ovale vormen. Kleuren zoals bruin en donkerblauw geven deze vormen kracht en combineren mooi bij de kleuren van 2020. Denk bijvoorbeeld aan een ronde eettafel of ronde kussens in de bank. Verder passen bij het interieur van 2020 harde materialen zoals marmer en keramiek. Dit geeft een mooie contrast naast natuurlijke materialen zoals touw of jute in de vorm van een rond vloerkleed.

De woontrend van 2020 aan uw interieur toevoegen? U kunt de hele wand in een van de kleurtinten van 2020 schilderen, maar u kunt ook blikvangers in huis vervangen door accessoires als vazen en kussens, passend in de stijl van 2020. In onze winkels kunt u inspiratie opdoen en alles vinden om de woontrend van 2020 door te voeren in uw huis.

Meer inspiratie op doen

chicago sfeer 1024x487px

Van een Scandinavisch naar een Bohemian interieur

industrieel wonen 1024x640

Industrieel wonen

woonkamer inrichten in 5 stappen woonsquare

Woonkamer inrichten in 5 stappen

blog woonkeuken wonen en koken in een ruimte 2 1024x640

Wonen en koken in een ruimte

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek