In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Een nieuw jaar! Ontdek de woontrends van 2023

Ben jij in dit nieuwe jaar op zoek naar inspiratie voor je interieur? Wij vertellen je graag meer over de woontrends van 2023. Lees verder en ontdek de nieuwste trendkleuren, meubels en materialen die je dit jaar onder meer tegen gaat komen in de woonkamer.

salvador hoekbank svv
Scandinavisch, minimalistisch-modern interieur

Populaire woontrends in 2023

Na een periode van veel binnen zitten en weinig kunnen ondernemen, wordt er meer dan ooit verlangt naar vrolijkheid, vrijheid en de natuur om ons heen. Een mooi moment om te kijken hoe de nieuwste woontrends zich hier op aanpassen. We zien dat vele huishoudens hun meubels tijdens de afgelopen periode goed hebben kunnen bestuderen, waarbij zij zien dat niet alles even functioneel en comfortabel is. Duurzaamheid speelt in 2023 een belangrijke rol. We zien dat de keuze steeds vaker valt op rijke materialen en dat ook 2e hands producten aan het interieur worden toegevoegd. Natuurlijk wil het oog ook wat, maar in 2023 is comfort minstens zo belangrijk!

Afgelopen jaar werd er kennis gemaakt met de Japandi woonstijl. Kalm en organisch blijft de trend! Woontrend Japandi gaat voorlopig dus nergens heen. Maar ook deze populaire woonstijlen sluiten aan bij de woontrends van 2023:

  • Scandinavisch
  • Minimalistisch Modern
  • Bohemian
  • Maritiem
  • Art deco

Kleuren bij de woontrends 2023

We zien een groots verlangen naar licht en lucht. Ondanks deze ontwikkeling zien we binnen de woontrends van 2023 de strakke witte muren in het interieur verdwijnen. In plaats hiervan doen lichte, luxe en rijke kleuren het goed. Deze kleuren sluiten mooi aan bij de populaire woonstijlen en worden niet alleen toegepast op de muren maar bijvoorbeeld ook doorgetrokken in het plafond.

Warme aardse tinten als groen, heel veel beige, warmrood en bruin vormen de belangrijkste kleuren voor dit nieuwe jaar. De kleur ‘Wild Wonder’ van Flexa is uitgeroepen tot kleur van 2023. Dit is een positieve kleur door de natuur geïnspireerd, goed passend bij de nieuwste woontrends.

Heb je een voorkeur voor Maritiem of Art Deco als woonstijl? Dan pas je naast de bovengenoemde kleuren ook veel contrast toe. Denk bijvoorbeeld aan grote kleurvlakken afgewisseld met geometrische of grafische patronen. Deze patronen zien we terug in de vorm van kleurrijk behang of bijpassende vloerkleden. Accentkleuren mogen in dit geval niet uitblijven; dieppaars, geel, oranje en blauw. We zien bijvoorbeeld blauwe muren met een gele bank zoals modellen Porto of Matera gecombineerd met paarse woonaccessoires. Beide woonstijlen zijn een combinatie van meer kleur, maar wel helemaal volgens de woontrends 2023.

Banken volgens woontrends 2023

Meubels met een statement

We zien steeds vaker de keuze vallen op duurzame kwaliteitsproducten met een langere levensduur, er wordt hierbij gekozen voor meubels met een statement. Daar waar voorgaande jaren bijvoorbeeld banken in een grijze of cognac kleur flink wat terrein hebben gewonnen, zien we nu dat volgens de woontrends van 2023 gekozen wordt voor banken in een uitgesproken kleur; warmrood, blauw of geel is daarbij niet ondenkbaar. Modellen als Moretti (1.), Caribbean en Stockholm zijn hier goede voorbeelden van.

Naast uitgesproken kleuren zien we ook dat er een statement wordt gemaakt met de vormen van nieuwe meubels. Zo gaan we massaal dineren aan ronde of ovale eettafels, kiezen we ronde metalen salontafels en eetkamerstoelen met mooie afgeronde vormen. Maar ook luxe banken krijgen organische vormen. Hoekbanken als Salvador (2.), Aruba (3.), Mirabello hebben glooiende armleuningen en een afgeronde zitting of longchair. Ook fauteuil Antoni doet mee aan deze trend. Organische vormen zorgen voor geborgenheid en geven een ruimte vrolijkheid. Dit past helemaal in het beeld van de nieuwste woontrends 2023.

Woonsquare woontrends 2023

Woontrends en duurzaamheid

Je hebt al kunnen lezen dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt binnen de woontrends 2023. Hierbij kun je denken aan de keuze in natuurlijke materialen (waaronder linnen, katoen, hout) en duurzame woonaccessoires. We zien dat er vaak gekozen wordt voor unieke of op maat gemaakte stukken in plaats van massaproducten. Zo kun je bij Woonsquare veel meubels helemaal zelf naar wens samenstellen zodat ook deze naadloos aansluiten bij jouw interieur!

Verder krijgt de woonkamer een persoonlijk tintje met spullen die ons dierbaar zijn. Souvenirs van verre reizen krijgen een mooi plaatsje, antieke meubels worden opgeknapt en wordt er gekozen voor 2e hands accessoires, zoals retro lampen en unieke vazen, die het interieur een unieke look geven.

Om leven en natuur in huis te halen kiezen we voor duurzame meubels waarbij hout de boventoon voert. Onze complete interieurs laten diverse natuurlijke kleurstellingen zien die goed aansluiten bij de woontrends van 2023. Maar om echt het oase gevoel in huis te halen mogen grote kamerplanten niet ontbreken. Dit zijn wel de beste en meest duurzame accessoires die je voor je interieur kunt kiezen.

Nieuwste Woontrends 2023 bij Woonsquare

Hopelijk heb je na het lezen van dit stuk genoeg inspiratie gekregen om ook jouw interieur aan te passen naar de woontrends van 2023. Wil je ook meteen aan de slag? Kom gerust langs in één van onze showrooms, samen helpen wij jouw droominterieur te realiseren.

Meer inspiratie op doen

blog woonkeuken wonen en koken in een ruimte 2 1024x640

Wonen en koken in een ruimte

twee banken in de woonkamer 1024x640

Twee banken in de woonkamer

vogue hoek creme sfeer hoog2

Meubels bij een donkere vloer in de woonkamer

blog grijze bank stylen 1024x640

Grijze bank stylen

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek