In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

7x inspiratie voor een luxe woonkamer

Bij een luxe interieur denk je misschien aan een statige uitstraling, hoge plafonds, strakke muren en dure design meubels. Maar dat hoeft niet! Aan de hand van deze 7 tips geven wij inspiratie om ook jouw woonkamer een luxe uitstraling te geven.

amante hoekbank antra sfeer schuin 02

1. Een luxe interieur begint met opruimen

Welke voorkeur jouw woonstijl ook geniet; Scandinavisch, industrieel, modern of juist landelijk, een luxe uitstraling kan in iedere woonstijl toegepast worden. Wanneer je foto’s zou bekijken van al deze stijlen hebben ze vaak één ding gemeen: ‘less is more’. Loop eens door je woonkamer en ga eens na wat er weg kan. Wat gebruik je niet meer en staat in de weg? Welke spullen hoeven niet in het zicht te liggen? Ruim vervolgens kleine prulletjes op, leg boeken op een nette stapel en breng bijvoorbeeld orde aan in die open kast of op het dressoir. Een opgeruimde ruimte straalt veel meer rust en dus ook luxe uit.

2. Kies een ruimtelijke inrichting voor de woonkamer

Veel ruimte staat voor luxe. Door de kamer op te ruimen kan zelfs een kleine woonkamer optisch groter lijken. Daarnaast kun je nog kijken naar de basis van je interieur. Probeer de woonkamer meer lucht te geven. Dit doe je door een rustige basiskleur toe te passen. Kijk ook naar de inrichting. Wordt de ruimte optimaal benut? We zijn snel geneigd meubels tegen de wand te plaatsen. Maar zet je de bank een stukje van de muur af, dan krijgt de ruimte meer lucht en oogt deze meteen groter.

Luxe interieur

3. De juiste kleuren voor een chique interieur

De kleur in jouw woonkamer is van invloed op je stemming. Zowel donkere als lichte kleuren kunnen een luxe uitstraling hebben. De kunst is om deze in evenwicht toe te passen. Lichte kleuren laten een woonkamer groter lijken, daar waar donkere kleuren meer geborgenheid geven. Wat je ook kiest, hou het rustig! Ga uit van één basiskleur en laat deze terug komen op de wand, in je meubels en accessoires. Een goede kleurtoepassing is bijvoorbeeld ton sur ton. Lees hier meer over ton sur ton in jouw woonkamer.

4. Stem meubels op elkaar af voor meer luxe

Zijn je meubels een allegaartje, dan kan dit heel gezellig en speels ogen. Maar om een woonkamer luxe te geven is het slim om je meubels goed op elkaar af te stemmen. Het straalt meer rust uit wanneer de kasten en tafels in je woonkamer van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Bij onze complete interieurs weet je zeker dat jouw meubels van dezelfde stijl zijn, wat het luxe gevoel in jouw woonkamer ten goede komt.

Luxe loungebank

5. Een luxe bank in de woonkamer

In de woonkamer willen we graag mensen ontvangen of even lekker ontspannen. Hoe fijn is het dan dat je een bank hebt waar je luxe in kunt ervaren? Loungebanken als Konstanz, Montale en Leonardo zijn modellen met iets extra’s. Ze hebben een design look en extra mogelijkheden als verstelbare hoofdsteunen, relaxsystemen of een ruime hoek waar je lekker met de benen omhoog kunt zitten. Dit is dus niet alleen luxe voor het oog maar ook in comfort.

6. Materialen met een luxe uitstraling

Met de juiste materialen kun je ervoor zorgen dat je woonkamer net wat chiquer over komt. Een stof die veel luxe uitstraalt is velvet (of velours). Met zijn lichte glans en warme karakter weet deze bekleding als geen ander een chique en luxe uitstraling te geven aan de inrichting. Hierbij kun je denken aan gordijnen, kussens en aan banken als: Stockholm, Verona en Matera. Tevens is een velours bank een mooie eyecatcher in de woonkamer.

inspiratie voor een luxe woonkamer
Luxe woonkamer accessoires

7. Gebruik accessoires in een luxe woonkamer

Er zijn veel verschillende ideeën over hoe je met accessoires meer luxe aan je woonkamer kunt geven. Onze tip: hou het rustig want overdaad schaadt. Laat kleine spullen achterwege en kies voor accessoires met een statement. Lange gordijnen voor het raam, een groot schilderij boven de bank, spiegels die de ruimte groter laten lijken, een mooie designlamp. Allemaal elementen die je woonkamer groter laten lijken. Natuurlijk kun je de ruimte chiquer maken met plaids, kussen en planten in mooie potten. Maar hou hierbij wel rekening met je basiskleur om het geheel rustig en luchtig te houden.

Je weet nu wat je kunt doen om te genieten van een luxe interieur.
Wil je meer inspiratie voor het inrichten van je woonkamer? Lees dan ook eens de do’s en don’ts bij het inrichten van de woonkamer of kom langs in een van onze vestigingen.

Woonkamer inspiratie

Als je op zoek bent naar woonkamer inspiratie, zijn er talloze manieren om ideeën op te doen en je creativiteit te laten stromen. Je kunt bijvoorbeeld online zoeken naar afbeeldingen van woonkamers die je aanspreken en deze als referentie gebruiken om je eigen persoonlijke stijl te ontwikkelen. Daarnaast kun je ook inspiratie halen uit tijdschriften, interieurwinkels, en zelfs de natuur. Het belangrijkste is om een ruimte te creëren die bij jou past en waar jij je comfortabel en thuis voelt. Experimenteer met kleuren, texturen, meubels en decoraties totdat je de perfecte combinatie hebt gevonden.

Meer inspiratie op doen

blog hotel chique slaapkamer boxspring veneto sfeer schuinmatras stopper 1024x640

Uw eigen "hotel chique" slaapkamer

complete wwonkamer inrichten 1024x640

Op zoek naar een complete woonkamer set?

blog sta op stoel 1024x640

Makkelijk in en uit uw stoel met een sta-op stoel

tips om eetkamer in te richten 1024x640

Tips om de eetkamer in te richten

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek