Wilt u graag uw huis ergonomisch inrichten? Dan raden wij u aan om eens langs te komen in één van onze showrooms. Voor iedereen is toch een ander ergonomisch meubelstuk geschikt in een ander formaat. Ook kunt u zo testen of u een wat zachter zitvlak wilt in het juiste formaat of juist een wat stevigere. Als u langs komt in één van onze winkels kunt u onze verschillende modellen ergonomische meubels testen en helpen onze verkopers u kiezen wat bij u past, zodat u hopelijk binnenkort van uw rugklachten af bent.
Ergonomie in uw meubels
Ruim 80% van de Nederlanders heeft een slechte houding of zit te lang in een bepaalde houding. Daarom is het belangrijk om ergonomie op verschillende plekken in het huis terug te laten komen, ook in de zitmeubels. In deze blog leggen we uit waar u rekening mee moet houden als u ergonomische meubels wilt aanschaffen.
Ergonomische meubels
Ergonomische meubels zijn belangrijk als u vaak last heeft van uw rug, voor senioren, maar ook als u veel tijd zittend doorbrengt of last heeft van bijvoorbeeld obstipatie. Let bij het kopen van zitmeubels op een goede zithoogte. Dit houdt in dat u de zitmeubels altijd voor het aanschaffen moet testen. Het is van belang dat u bij het aanschaffen test of u met uw voeten op de grond kan staan als u zit en de knieën in een hoek van 90 graden staan. Ook uw armen moeten een hoek van 90 graden vormen als u uw armen op de leuning laat rusten.
Correcte zithoek en ondersteuning van de onderrug
Bij ergonomische meubels, dus ook banken, is het van belang dat de rugleuning een hoek heeft die tussen de 95 en 105 graden is. Dit kunt u het beste vragen aan een van onze adviseurs in de winkel. Belangrijk is om de bank uit te testen en hierbij op te letten dat de onderrug ook goed aansluit op de rugleuning. Dit geldt ook voor het geval dat u een fauteuil of stoel wilt kopen. Als u geruime tijd op de stoel of bank gaat doorbrengen, als u bijvoorbeeld televisie gaat kijken, dan raden wij ook aan om uw benen op een voetenbankje of een ander steuntje te laten rusten, zodat de benen iets gebogen zijn.
Meubels senioren en mensen met o.a. rugklachten
U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor uitklapbare meubels, zodat u het steuntje wel heeft, maar deze geen extra plek in beslag neemt of u het risico loopt om hierover te vallen. Denk hierbij aan een fauteuil met inklapbare voetensteun. Ook kan een sta-op stoel een fijne oplossing zijn voor mensen met rugproblemen, een handicap of senioren. Deze stoelen voorkomen het neerploffen in een stoel, laten u op de juiste manier zitten en helpen u met het opstaan zodat u hier geen problemen mee ondervindt.
Ergonomie aan de eettafel
Kies voor een hoge eettafel in de woonkamer. Als u voor een hoge tafel gaat, hoeft u minder te bukken als u gaat zitten en kan de tafel een fijne steun bieden als u hierlangs loopt. Stoelen met een armleuning passen ook vaak beter om een hoge tafel. Hierdoor heeft u ook een goede zithouding aan de eettafel.
Ergonomie in de keuken
Ook in de keuken kunt u ergonomie terug laten komen door middel van de juiste afmetingen in het werkblad. Normaal wordt geadviseerd om voor een werkblad van minimaal 90cm breed en 60cm diep te kiezen en de afstand tussen elleboog en blad tussen de 10 en de 15cm te houden. Kies ook voor uitschuifbare lades en probeer te voorkomen dat u zo min mogelijk hoeft te bukken om uw keukengerei te pakken. Zet tenslotte uw favoriete apparaten op armhoogte in een logische indeling voor uzelf.
Ergonomie in huis? Kom langs
Onze collectie bekijken?
Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!