In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Waar let je op bij het inrichten van je slaapkamer?

Je slaapkamer, dé plek bij uitstek om tot rust te komen. Vanzelfsprekend dat er een bed in je slaapkamer staat. Maar tegenwoordig kun je de slaapkamer zo inrichten dat er een oase van rust ontstaat. Hoe je dat doet? Wij helpen je graag op weg aan de hand van deze 7 tips, ongeacht of het een grote of kleine ruimte betreft!

box majestic sfeer recht
Fotocredits: Sidekix media

1. Inrichten van je slaapkamer begint bij het kiezen van een stijl

Voor we beginnen de slaapkamer daadwerkelijk in te richten, is het goed te bepalen welke stijl bij je past. Hoe meer de stijl van de slaapkamer je aanspreekt, hoe beter jij je op je gemak gaat voelen. Onderstaande stijlen zijn erg populair wanneer het aankomt op het inrichten van je slaapkamer. Ben je er nog niet helemaal zeker van? Maak dan eens een moodboard en kijk welke stijl daar uit komt rollen.

  • Hotel chique slaapkamer - Een luxe stijl die iedere dag een vakantiegevoel oproept.
  • Scandinavische slaapkamer - Een lichte en open ruimte met natuurlijke materialen en zachte kleuren die veel rust uitstralen.
  • Landelijke slaapkamer - Een tijdloze rustige stijl met royale meubels gemaakt van natuurlijke materialen.
  • Bohemian of Boho Chic slaapkamer - Een stijl met een zomers gevoel en nonchalante uitstraling, waarbij verschillende materialen en structuren gemixt worden.
  • Industriële slaapkamer - Een stijl waarbij donkere kleuren gecombineerd worden met robuuste materialen zoals staal, beton en hout.
  • Moderne slaapkamer - Een stijl met strakke lijnen, strak afgewerkte materialen, veel contrast en neutrale kleuren.

2. Kijk naar de indeling van je slaapkamer

Een goede basis bij het inrichten van de slaapkamer is bepalen wat er allemaal in komt te staan. Heb je naast je bed ruimte voor een kledingkast? Wil je nachtkastjes? Nog overige opbergers? Je kunt de slaapkamer inrichten volgens de ‘Feng Shui’ regels, waarbij de ruimte veel rust uitstraalt en het bed met zicht op de deur geplaatst moet worden. Maar wil je dit en komt het uit?

Onze tip; start met inrichten op papier! Schrijf alle meubels op, teken een plattegrond (eventueel op schaal) en ontdek al schuivend wat de beste indeling is. Onthoud: less is more, dus hoe minder meubels je gebruikt hoe meer rust de ruimte uitstraalt.

3. Bepaal de kleuren van je slaapkamer

Wil je jouw slaapkamer een oase van rust uit laten stralen? Weet dan dat kleuren invloed hebben op je gemoedsrust. Kies bij het inrichten dus voor kalme kleuren die bijdragen aan een positief, evenwichtig en geborgen gevoel. Uit onderzoek is gebleken dat blauw, groen en geel goede keuzes zijn.

Meer ideeën nodig bij het kiezen van kleuren? Lees dan onze blog:
Slaapkamer ideeën: kleuren kiezen die bij jou passen

Ga je aan de slag met verf? Kies je behang op de muur? Of ga je voor een combinatie van beide? Zorg bij het inrichten dat het meeste accent komt te liggen op de muur achter het bed. Deze valt meteen op wanneer je de kamer binnen komt en hier word je niet mee geconfronteerd wanneer je in bed ligt.

Slaapkamer inrichten - Boxspring Hampton

4. Tips voor een kleine slaapkamer inrichten

Ga je een kleine slaapkamer inrichten, zorg dan dat het bed zoveel mogelijk tegen de muur aan komt te staan en kies voor lichte (pastel) kleuren. Zo lijkt de ruimte rondom het bed optisch groter en valt er lekker veel licht binnen. Probeer één muur te benutten om planken of een opbergmeubel tegenaan te zetten, dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

5. Tips voor een grote slaapkamer inrichten

Ga je een grote slaapkamer inrichten, zorg dan dat je de ruimte optimaal benut. Kies bij het inrichten een ruim bed zoals bijvoorbeeld model Veneto uit onze Boxspring collectie en plaats nachtkastjes. Kies ook hier één wand om je opbergmeubels tegenaan te plaatsen. Dit straalt rust uit. Heb je nog ruimte over? Denk dan aan een bankje of opbergmand aan het voeteneind. Misschien zie je tijdens het inrichten kans om een leeshoekje te maken?

6. Sfeervolle verlichting op de slaapkamer

Bij het inrichten van de slaapkamer mag de verlichting niet ontbreken. Met het juiste licht creëer je een ontspannen sfeer. Wanneer je in bed ligt wil je niet opgeschrikt worden door felle TL-verlichting. Kies daarom voor (dimbare) sfeerlampen die een warm en zacht licht verspreiden. Een grote lamp is handig wanneer je kleding uit de kast kiest. Maar wil je nog even lezen voor het slapen gaan? Dan is een leeslampje onmisbaar.

Fotocredits: Sandra Rei

7. De slaapkamer inrichten is niet compleet zonder accessoires

Het zijn juist de accessoires die de sfeer op je rustieke slaapkamer compleet maken. Ga je de slaapkamer inrichten, maak het af met accessoires zoals: een vloerkleed, sierkussens of een sprei op bed. Kies voor zachte en warme materialen en stem de kleuren van je accessoires af op de kleuren van de muur. Geef je slaapkamer tijdens het inrichten een persoonlijk tintje; hang foto’s aan de muur, zet favoriete boeken op een plank en plaats luchtzuiverende planten. Deze zorgen voor wat zuurstof en een verbeterde vochtbalans in de kamer, maar geven ook een natuurlijk tintje.

Heb je tijdens het inrichten nog ruimte over voor een mooie stoel? Dan mag een compact model zoals Magnum, Chrysler of model Antoni niet ontbreken! Maak een uitnodigend leeshoekje waar je even kunt ontspannen voor je het bed in stapt. Heel verleidelijk maar leg hier geen kleding op! Kies dan een kapstokje om kleding aan te hangen.

Hopelijk heb je aan de hand van deze tips genoeg ideeën voor het inrichten van jouw slaapkamer. Onthoud: Less is more! Hou het opgeruimd en plaats geen overbodige spullen op de grond. Dan kun jij nog lang genieten van een ruimtelijke slaapkamer die rust blijft uitstralen. 


Hulp nodig bij het kiezen van de juiste boxspring? Deze blogs helpen je op weg:

Meer inspiratie op doen

kleine woonkamer grote uitstraling 1024x640

Kleine woonkamer, grootse uitstraling

sfeervolle winsterse woonkamer 1024x640

Sfeervolle winterse woonkamer

costa

Klassieke woonstijl

goede boxspring

Waar let je op bij de aankoop van een goede boxspring?

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek